Over de film

Filmplan

De filmmakers volgen een aantal Nederlanders bij hun interactie met Japanners rondom natuur/klimaatverandering, innovatie, handel en cultuur. 

We geven hieronder wat meer toelichting als het gaat om het thema cultuur:

Qua cultuur passeren zo meerdere gepassioneerde subculturen de revue die in Nederland zijn ontstaan rondom vele facetten van de Japanse cultuur.  Of het nu gaat om de liefde voor Taiko, De Japanse tuinen, Bonsai, Kimono’s, Ikebana, Theeceremonies, Shinto, Tempels, Zen, De Nishikigoi, het heerlijke eten, Anime, Cosplay of Hello Kitty. Door de ogen van gepassioneerde Nederlanders en hun interactie met Japanners beleven we de Japanse cultuur van heel dichtbij en zien we in hoeverre daadwerkelijk vriendschappen gesloten worden. Er wordt zowel in Japan als Nederland gefilmd.

En waar komt die vergaande passie van Nederlanders vandaan? Het wordt duidelijk dat zowel in Japan als Nederland de eeuwenoude band tussen Japan en Nederland nog altijd meer dan springlevend is. Op zowel persoonlijk, cultureel, zakelijk, diplomatiek en politiek vlak is er sprake van intensief contact en hechte banden door de vele gedeelde passies. De verzameldrift van Von Siebold voor flora, fauna, teksten, items uit Japan is in Nederland generatieslang doorgegeven lijkt wel.

Scroll naar boven